У сред среде

ПСД „Железничар“ Нови Сад- С Парагова па куд који; 12. 2. 2020.

Парагово – Вага – извор Звчан – Краљева столица – стаза „Бела ружа“ – Парагово; 19. 2. 2020.

У години и по дана планинарења ево већ другог принудног распуста у фебруару. И ти вируси, знају да убоду… Грехота рећи колико ми прија ненадани распуст у фебруару јер онај у јануару је свачији.

Чим чујем за слободне дане, прво што предузмем – гледам куда се може кретати. Среда ми је посебно драга још од прошлог фебруара. Прво, зато што је радни дан у сред недеље, таман да одуваш већ нагомилани стрес с почетка седмице, и потхраниш одбрамбене снаге за наредна два дана. Друго, нема избора, могу само са Железничаром јер други не пешаче радним данима организовано. Треће, иако се чини да нема избора заправо га има, јер са Железничаром кренеш на један пут, а можеш завршити на три различита. Обично средом и рачунају да ће бити дужа и краћа рута, али то често прерасте и на друге ненајављене: неко удари преко јер жури да стигне на неку обавезу; неко остане дуже у дому, па после вата шта стигне; неком то све кратко, па около-наоколо…

Тако ми је почео принудни распуст у уторак обзнањен. У среду сам већ на стази, али закаснила на зборно место. Затекох још једну закаснелу – Гоцу с Поповице, и с њом кренем да стигнем групу. Тек што смо их стигли, они засели на кафу у Норцев, те нас две и још две којима се не седи у кафани ако смо већ кренули у природу, одосмо својим путем. И тај пут је био диван – стаза коју Гоца Поповица највише воли, коју је пешке и трком стотинама пута прешла. Дан 100 посто радостан!

Наредне среде просветари на принудном распусту ојачани су за Душку из Равничара, те тако ојачани кренусмо за Звонком непланираном, дужом и стрмијом стазом. Не знамо је л било напорније уз брдо, или силазити низа једну страну, држећи се за дебла и младице. И Душка каже – добро инвестиран дан.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s